preskoči na sadržaj

Osnovna škola Kistanje

Login
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 9. 2013.

Ukupno: 146992
Anketa
Kako vam se sviđa web škole?ENGLISH LESSONS

 LEKCIJE ENGLESKOG JEZIKA

 

 

 

 

e-Dnevnik

 

Web 2. b razreda

Puzzle

 

 

 

 

    Nacionalni portal za učenje

      na daljinu "Nikola Tesla"

 

 

 

 

Where maths is fun!

 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
“POSADI DRVO, NE BUDI PANJ”
Autor: Administrator , 4. 11. 2019.

Sadnja stabala  u sklopu akcije

“POSADI DRVO, NE BUDI PANJ”

OŠ Kistanje pridružila se akciji „Posadi drvo, ne budi panj!“ uz pomoć Javne ustanove „Nacionalni park Krka“, koja im je donirala osamnaest sadnica autohtonih sorti masline.

Djelatnici  i učenici OŠ Kistanje zahvaljuju na velikodušnoj donaciji sadnica maslina Nacionalnom parku Krka. Akcija sadnje je trajala nekoliko dana. Sudjelovali su učenici svih razreda i učitelji. Veselimo se našem novom masliniku. Hvala svima.

 


OŠ Kistanje pridružila se akciji „Zasadi drvo, ne budi panj!“ uz pomoć Javne ustanove „Nacionalni park Krka“, koja im je donirala osamnaest sadnica autohtonih sorti masline.

Učenici su zajedno sa svojim nastavnicima i djelatnicima JU „NP Krka“ prvi dan akcije proveli oplemenjujući okoliš škole, ostavivši na taj način u naslijeđe učenicima koji će doći poslije njih nešto uistinu vrijedno – malo ljepši i zeleniji svijet.

Akcija „Zasadi drvo, ne budi panj“ organizirana je, u svjetlu požara u Amazoni i Sibiru, krajem kolovoza preko Facebooka, s ciljem da se što više pojedinaca, udruga i organizacija motivira da za vikend od 25. do 27. listopada posade barem jedno (autohtono) stablo kako bi time doprinijeli ozelenjivanju svoje životne sredine i istaknuli važnost i brojne dobrobiti drveća i zelenila, osobito u urbanim sredinama.

Stabla poboljšavaju kvalitetu života na brojne načine. Osim onog najneposrednijeg, a to je pružanje hlada i, posljedično, smanjenje temperature zraka, ona služe i kao pročistači zraka i proizvođači kisika, spremaju ugljikov dioksid iz zraka, čime pridonose smanjenju efekta staklenika, smanjuju količinu buke, brzinu vjetra i isparavanje vode s travnatih površina, a ne treba zanemariti ni njihovu estetsku funkciju.

Ono što je u cijeloj priči najvažnije jest to da treba paziti na to da se sade isključivo autohtone biljke kako se ne bi napravilo više štete negoli koristi jer sadnja invazivnih stabala može imati dalekosežne i opasne posljedice po cjelokupni ekosustav.

Zbog svega toga, JU „NP Krka“ rado se odazvala pozivu ravnateljice OŠ Kistanje Sanje Marasović Stručić, prof., da školi donira sadnice za tu akciju

Izvor: http://www.npkrka.hr/clanci/zasadi-drvo/611.html

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju